Všetky recepty > Zákusky a koláče > Rolády

Roláda s vaječným likérom

Výborná dvojfarebná roláda plnená krémovou "opitou" plnkou :)

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Roládový korpus

vaječný žĺtok 5 ks

Žĺtky vymiešame s cukrom.

Roládový korpus

2. 

voda 50 ml  múka hladká 120 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Primiešame vodu a následne múku s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 5 ks

Nakoniec vmiešame, nadvakrát, tuhý sneh z bielkov.

4. 

Plech (46x34cm )vyložíme papierom na pečenie. Polovicu cesta rozotrieme po dlhšej strane plechu asi do polovice.

5. 

kakao - prášok 1 PL

Do druhej polovice cesta primiešame kakao a týmto cestom pokryjeme druhú polovicu plechu (cestá sa musia spojiť).

6. 

Korpus upečieme v rozohriatej rúre pri 200°C asi 10-15 minút. Po vybratí z rúry ho zrolujeme a zabalíme do mokrej utierky. Necháme vychladnúť.

7. Pudingovo-likérový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 15 g  puding vanilkový - prášok 50 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Pudingovo-likérový krém

8. 

maslo 180 g  cukor práškový 60 g

Maslo vymiešame s cukrom do peny.

9. 

vaječný likér 150 ml

Vmiešame puding a likér. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

10. Plnenie rolády

Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

Plnenie rolády

11. 

cukor práškový  džem ovocný 2 PL

Položíme ju na dosku posypanú cukrom. Potrieme riedkym džemom (najlepšie ríbezľovým).

12. 

mandle lupienky

Na džem navrstvíme dve tretiny plnky. Roládu od tmavého konca stočíme, potrieme ju zvyšným krémom a posypeme mandľami.

13. Zdobenie

džem ovocný 2 ČL  cukor práškový 1 ČL

Džem zmiešame s cukrom a naplníme ním striekačku.

Zdobenie

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme stuhnúť najmenej na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Pred podávaním nakrájame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť