Roláda s mascarpone

Jemná roláda s mascarpone krémom a kakaovo-kávovým korpusom.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 3 ks  cukor kryštálový 100 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

káva čierna 50 ml

Primiešame uvarenú vychladenú kávu.

3. 

múka polohrubá 100 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  kakao - prášok 1 PL

Prisypeme múku a prilejeme mlieko s rozmiešaným kakaom. Zmes dohladka vymiešame.

4. 

vaječný bielok 3 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Sneh zľahka zamiešame do cesta...

6. 

...a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

8. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

9. Plnka

maslo 60 g  cukor práškový 60 g  mascarpone 250 g

Maslo vymiešame s cukrom a vmiešame mascarpone.

Plnka

10. 

Plnku natrieme na korpus...

11. 

...a stočíme. Necháme stuhnúť v chlade.

12. 

jahody 100 g  cukor kryštálový 1 ČL  citrónová šťava 1 PL

Jahody rozkrájame na osem menších častí. Prehrejeme 5 min. s cukrom a citrónovou šťavou na panvici. Roládu nakrájame a servírujeme s jahodami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť