Všetky recepty > Zákusky a koláče > Rolády

Roláda s mascarpone

Jemná roláda s mascarpone krémom a kakaovo-kávovým korpusom.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 3 ks  cukor kryštálový 100 g

Žĺtka a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

káva čierna 50 ml

Primiešame uvarenú vychladenú kávu.

3. 

múka polohrubá 100 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  kakao - prášok 1 PL

Prisypeme múku a prilejeme mlieko s rozmiešaným kakaom. Zmes dohladka vymiešame.

4. 

vaječný bielok 3 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Sneh zľahka zamiešame do cesta...

6. 

...a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

8. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

9. Plnka

maslo 60 g  cukor práškový 60 g  mascarpone 250 g

Maslo vymiešame s cukrom a vmiešame mascarpone.

Plnka

10. 

Plnku natrieme na korpus...

11. 

...a stočíme. Necháme stuhnúť v chlade.

12. 

jahody 100 g  cukor kryštálový 1 ČL  citrónová šťava 1 PL

Jahody rozkrájame na osem menších častí. Prehrejeme 5 min. s cukrom a citrónovou šťavou na panvici. Roládu nakrájame a servírujeme s jahodami.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť