Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Ríbezľový koláč so zapečeným snehom

Recept na letný osviežujúci koláč s ríbezľami a zapečeným cukrovým snehom.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 400 g  cukor práškový 120 g  vaječný žĺtok ks  maslo 120 g  cukor vanilkový 12 g  mlieko polotučné 1,5% 240 ml  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom. Premiešané cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.

Príprava cesta

2. 

ríbezle červené 900 g

Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle rovnomerne poukladáme na cesto.

3. Príprava snehu

vaječný bielok ks  soľ štipka  cukor kryštálový 220 g  maizena - kukuričný škrob PL

Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme hustý sneh. Pridáme kukuričný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrne premiešame.

Príprava snehu

4. 

Sneh opatrne rozotrieme na ríbezle.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť