svetvomne.sk

Ríbezľový koláč so zapečeným snehom

Recept na letný osviežujúci koláč s ríbezľami a zapečeným cukrovým snehom.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 400 g  cukor práškový 120 g  vaječný žĺtok 4 ks  maslo 120 g  cukor vanilkový 12 g  mlieko polotučné 1,5% 240 ml  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom. Premiešané cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.

Príprava cesta

2. 

ríbezle červené 900 g

Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle rovnomerne poukladáme na cesto.

3. Príprava snehu

vaječný bielok 4 ks  soľ 1 štipka  cukor kryštálový 220 g  škrob kukuričný 5 PL

Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme hustý sneh. Pridáme kukuričný škrob (maizenu, Zlatý klas) a opatrne premiešame.

Príprava snehu

4. 

Sneh opatrne rozotrieme na ríbezle.

5. 

Pečieme pri teplote 180°C asi 25 - 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť