Ríbezľová roláda
Veselá roláda s tvarohovo-ovocnou plnkou.
recept,fotorecept,ríbezle čierne,Rolády
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 220 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
potravinárska farba modrá prírodná | - | ||
ríbezle čierne | 150 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov |
Recept
1. Cesto
vaječný bielok 6 kusov • cukor práškový 120 gramov
Z bielkov vyšľaháme tuhý zmes. Zašľaháme do neho cukor.
2.
vaječný žĺtok 6 kusov • múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Všľaháme žĺtka, múku a kypriaci prášok.
3.
potravinárska farba modrá prírodná
Štyri polievkové lyžice cesta odoberieme a vmiešame do neho potravinársku gélovú farbu. Farbu pridávame "po špáradlách" = špáradlo namočíme do farby a zamiešame farbu z neho do cesta. Postup opakujeme vždy s čistým špáradlom a farbu takto pridávame podľa požadovanej výslednej farebnej intenzity.
4.
Farebné cesto naplníme do zdobiacej striekačky a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame bodky na tretinu až polovicu plechu.
5.
Na bodky jemne nalejeme bledé cesto a aj na zbytok plechu.
6.
Opatrne, aby sme bodky neporušili, cesto rozotrieme.
7.
Pečieme 10 - 15 minút v rozohriatej rúre.
8.
Upečené cesto stočíme do mokrej utierky a necháme vychladiť.
9. Tvarohová plnka
maslo 125 gramov • cukor práškový 100 gramov • tvaroh jemný mäkký 250 gramov
Maslo vymiešame s cukrom a primiešame jemný tvaroh.
10.
Plnku natrieme na rozvinutý vychladený plát cesta (fľakaté vzory sú zo spodu plátu). Tri lyžice plnky naplníme do zdobiacej cukrárenskej striekačky.
11.
ríbezle čierne 150 gramov
Na tvaroh rovnomerne rozsypeme čierne ríbezle, alebo iné drobné ovocie.
12.
Roládu stočíme. Stáčať začneme na strane kde nie sú fľakaté vzory, takto sa nám po stočení dostanú na povrch rolády.
13.
Roládu plnkou v striekačke ozdobíme.
Dobrú chuť!