Ríbezľová bublanina

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci koláč s ríbezľami a krehkou snehovou penou na vrchu. V ceste je netradične pridaný tvaroh pre zväčšenie množstva a vylepšenie nutričnej hodnoty na porciu.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 10 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 2 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej.

2. 

múka polohrubá 12 PL  tvaroh hrudkovitý 500 g

Primiešame postupne múku a tvaroh.

3. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Jemne primiešame polovicu snehu z bielkov. Nakoniec vmiešame kypriaci prášok.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  múka polohrubá 2 PL

Plech vymastíme a posypeme múkou.

6. 

ríbezle červené 600 g  cukor kryštálový 2 PL

Cesto rozotrieme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme bobule ríbezlí (bez stoniek). Posypeme cukrom.

7. 

Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšok snehu z bielkov.

8. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť