Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Ríbezľová bublanina

Jednoduchý a rýchly recept na osviežujúci koláč s ríbezľami a krehkou snehovou penou na vrchu. V ceste je netradične pridaný tvaroh pre zväčšenie množstva a vylepšenie nutričnej hodnoty na porciu.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 10 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 2 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Postupne pridáme olej.

2. 

múka polohrubá 12 PL  tvaroh hrudkovitý 500 g

Primiešame postupne múku a tvaroh.

3. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Jemne primiešame polovicu snehu z bielkov. Nakoniec vmiešame kypriaci prášok.

5. 

olej slnečnicový 2 PL  múka polohrubá 2 PL

Plech vymastíme a posypeme múkou.

6. 

ríbezle červené 600 g  cukor kryštálový 2 PL

Cesto rozotrieme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme bobule ríbezlí (bez stoniek). Posypeme cukrom.

7. 

Na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšok snehu z bielkov.

8. 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť