Raw jablková roláda

Nepečená roláda bez cukru.

 

Počet porcií: 14

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrozienka 150 g

Hrozienka zalejeme studenou vodou, vodu vylejeme, opäť zalejeme a opäť vylejeme (teda ich umyjeme).

2. 

voda minerálna 100 ml

Do hrozienok prilejeme minerálnu vodu a necháme ich v chladničke dve hodiny odstáť.

3. 

semienka slnečnicové 100 g

Pomelieme slnečnicové semienka.

4. 

ľanové semienka 50 g

Najemno (na múčku) pomelieme ľanové semienka.

5. 

jablká 400 g  citrón 1 ks

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a premiešame.

6. 

Do hlbšej misky nasypeme oboje pomleté semienka. Ponorným mixérom zmixujeme hrozienka na kašu. Minerálnu vodu z nich nezlievame.

7. 

olej tekvicový 10 g

Hrozienkovú kašu pridáme do misy, prilejeme olej a premixujeme.

8. 

vločky ovsené 50 g

Najemno pomelieme vločky a dobre ich zamiešame pomocou ponorného mixéra do hmoty v miske.

9. 

Hmotu rovnomerne rozložíme, do tvaru obdĺžnika 32x28cm, na alobal preložený dvojmo a utlačíme.

10. 

Jablká dobre vyžmýkame a rozložíme ich na hmotu. Utlačíme ich...

11. 

... a pomocou alobalu roládu zavinieme.

12. 

mandle lupienky

Roládu preložíme na tácku, posypeme lupienkami a necháme najmenej 4 hodiny chladiť. Najlepšia je po 24 hodinách chladenia.

13. 

Roládu nakrájame a servírujeme.
Jedna porcia má energetickú hodnotu 120 kcal.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť