Všetky recepty > Šaláty > Zeleninové šaláty

Quinoa šalát s čerstvou zeleninou

Chutný zdravý šalát.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Quinoa 200 g

Quinou premyjeme na sitku pod tečúcou vodou a necháme odtiecť.

2. 

voda 500 ml  soľ ½ ČL

Quinou nasypeme do vriacej osolenej vody a na miernom plameni varíme pod pokrievkou 15 minút. Odstavíme z plameňa a necháme v zakrytom hrnci v pare dovárať asi 10 minút.

3. 

Odokryjeme, premiešame a necháme vychladnúť.

4. 

Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček)  50 g

Šalát poľníček premyjeme pod tečúcou vodou na sitku.

5. 

cibuľa 50 g  paradajky 250 g  uhorka šalátová 150 g

Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké polmesiačiky. Paradajky a uhorku umyjeme, pokrájame na kocky.

6. 

olej avokádový PL  citrónová šťava PL

Do misy rozoberieme cibuľu a premiešame ju s olejom a citrónovou šťavou.

7. 

Pridáme pripravenú zeleninu, poľníček jemne natrháme a premiešame.

8. 

Do zeleniny vmiešame quinou. Servírujeme s olivami.

9. Tip pre nevegánov

Kuracie mäso na kurkume

Pre nevegánov môže byť šalát ako zdravá príloha k mäsu.

Tip pre nevegánov

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť