Punčové srdiečka

Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava marcipánového cesta

múka polohrubá 400 g  maslo 250 g  cukor práškový 100 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  marcipánová hmota 200 g

Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.

Príprava marcipánového cesta

2. Cesto vyvaľkáme

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.

Cesto vyvaľkáme

3. 

Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

4. Príprava punčovej polevy

rum 2 PL  sirup malinový 1 PL  cukor práškový 120 g  aróma punčová

Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.

Príprava punčovej polevy

5. Namočíme do polevy

Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.

Namočíme do polevy

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť