Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Punčové srdiečka

Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava marcipánového cesta

múka polohrubá 400 g  maslo 250 g  cukor práškový 100 g  kypriaci prášok do pečiva ČL  marcipánová hmota 200 g

Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.

Príprava marcipánového cesta

2. Cesto vyvaľkáme

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme srdiečka.

Cesto vyvaľkáme

3. 

Srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

4. Príprava punčovej polevy

rum PL  sirup malinový PL  cukor práškový 120 g  aróma punčová

Punčovú polevu pripravíme zmiešaním teplého rumu so sirupom a cukrom. Pridáme 3 kvapky punčovej arómy.

Príprava punčovej polevy

5. Namočíme do polevy

Upečené, vychladené srdiečka namočíme jednou stranou do polevy. Poukladáme na mriežku a necháme stuhnúť.

Namočíme do polevy

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť