RECEPTY

Pudingový rez s nektarinkami

Pudingový rez s nektarinkami

Veľmi obľúbený zákusok pre jeho pomerne jednoduchú prípravu, sviežosť a výbornú chuť.

recept,fotorecept,nektárinky,želé tortové číre,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový300gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
mlieko plnotučné 3,5%1liter
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka polohrubá400gramov
nektárinky600gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok120gramov
vajce slepačie3kusy
želé tortové číre500gramov

 

Recept

1. Základné cesto

múka polohrubá 400 gramov  cukor kryštálový 300 gramov  vajce slepačie 3 kusy  mlieko polotučné 1,5% ½ litra  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Všetky ingrediencie dobre vymiešame, aby vzniklo hladké, pomerne tekuté cesto.

2. 

Cesto vylejeme na múkou poprášený pekáč a pečieme približne 30 min. na 180°C v predohriatej rúre. Po cca 10 min. pečenia poprepichujeme, aby sa nám nespravili vzduchové bubliny.

3. Pudingová vrstva

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  puding vanilkový - prášok 120 gramov

Z litra mlieka a troch pudingových práškov uvaríme hustý krém podľa návodu, bez prídavku cukru.

4. 

Pudingový krém necháme pár minút po uvarení odstáť, vylejeme na vychladnuté základné cesto a rozotrieme po celej ploche.

5. Ovocná čapica

nektárinky 600 gramov

Nektarinky odkôstkujeme a nakrájame na tenké plátky.

6. 

Plátky ovocia naukladnáme po celej ploche pudingovej vrstvy.

7. 

želé tortové číre 500 gramov

Podľa návodu si pripravíme 500 ml tortového želé a rozlejeme rovnomerne po povrchu, tak aby prekrylo ovocie.

8. 

Necháme v chladničke ztuhnúť 2-3 hodiny.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies