RECEPTY

Pudingovo-smotanové rezy

Pudingovo-smotanové rezy

Rozbúrené pudingové vlny v piškóte, so smotanovou penou :) Príprava zákuska je jednoduchá a ak sa vám zdá osem porcií málo, odporúčame dávku zdvojnásobiť a použiť plech väčších rozmerov.

recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový140gramov
cukor práškový40gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové-
kakao - prášok25gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo-
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká125gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový50mililitrov
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
stužovač šľahačky1balíček
vajce slepačie3kusy
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Necháme voľne chladnúť.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 100 gramov  voda 50 mililitrov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vmiešame vodu a olej.

3. 

múka hladká 125 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Primiešame múku s kypriacim práškom a do hladka vymiešame.

4. 

maslo  múka polohrubá  kakao - prášok 25 gramov

Polovicu cesta vylejeme na plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Do druhej polovice zamiešame kakao.

5. 

Na biele cesto, cik-cak, vylejeme tmavé cesto.

6. 

Na tmavé cesto rozlejeme, cik-cak, uvarený puding.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

8. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  cukor práškový 40 gramov

Smotanu vymiešame s cukrom.

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  stužovač šľahačky 1 balíček

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

10. 

Do šľahačky vmiešame smotanu.

11. 

Smotanovú zmes nanesieme na vychladený korpus.

12. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové

Rozotrieme a ozdobíme. Necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.

13. 

Zákusok vytiahneme z plechu.

14. 

Skrojíme okraje...

15. 

...a pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies