Pudingovo-smotanové rezy
Rozbúrené pudingové vlny v piškóte, so smotanovou penou :) Príprava zákuska je jednoduchá a ak sa vám zdá osem porcií málo, odporúčame dávku zdvojnásobiť a použiť plech väčších rozmerov.
recept,fotorecept,puding vanilkový - prášok,smotana kyslá (14-18% tuku),smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
cukor práškový | 40 | gramov | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | - | ||
kakao - prášok | 25 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 125 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 1 | balíček | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor kryštálový 40 gramov
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Necháme voľne chladnúť.
2.
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 100 gramov • voda 50 mililitrov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vmiešame vodu a olej.
3.
múka hladká 125 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Primiešame múku s kypriacim práškom a do hladka vymiešame.
4.
maslo • múka polohrubá • kakao - prášok 25 gramov
Polovicu cesta vylejeme na plech (18x27cm) vymastený maslom a vysypaný múkou. Do druhej polovice zamiešame kakao.
5.
Na biele cesto, cik-cak, vylejeme tmavé cesto.
6.
Na tmavé cesto rozlejeme, cik-cak, uvarený puding.
7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • stužovač šľahačky 1 balíček
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.
10.
Do šľahačky vmiešame smotanu.
11.
Smotanovú zmes nanesieme na vychladený korpus.
12.
cukrárenské zdobenie - čokoládové
Rozotrieme a ozdobíme. Necháme najmenej 2 hodiny tuhnúť v chlade.
13.
Zákusok vytiahneme z plechu.
14.
Skrojíme okraje...
15.
...a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!