RECEPTY

Pudingová roláda s jahodami

Pudingová roláda s jahodami

Jednoduchá svieža roládka.

recept,fotorecept,puding jahodový - prášok,jahody,sirup jahodový,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
jahody-
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo100gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá80gramov
puding jahodový - prášok40gramov
sirup jahodový50mililitrov
vajce slepačie6kusov
škrob kukuričný15gramov

 

Recept

1. Roládový korpus

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 80 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

múka polohrubá 80 gramov  škrob kukuričný 15 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Pridáme múku, maizenu a kypriaci prášok. Vymiešame cesto, ktoré rozlejeme na plech (42x38cm) vystlaný papierom na pečenie.

3. 

Pečieme 12-15 minút na 180°C.

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

5. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  puding jahodový - prášok 40 gramov  sirup jahodový 50 mililitrov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok a jahodový sirup. Uvaríme hustejší puding. Vychladíme ho na izbovú teplotu vo vodnom kúpeli.

6. 

maslo 100 gramov  jahody

Do vlažného (skôr mierne teplého) vmiešame maslo. Dáme do chladničky primerane stuhnúť (krém musí ísť ľahko natierať). Jahody umyjeme a pokrájame na plátky.

7. Roládu poskladáme

Roládový korpus rozvinieme a natrieme na neho pudingový krém. Poukladáme plátky jahôd v ľubovoľnom množstve.

8. 

Roládu zavinieme a uložíme do chladu na 3-4 hodiny tuhnúť.

9. 

Pred servírovaním pokrájame a jednotlivé porcie na tanieri posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies