svetvomne.sk

Provensálsky lososový steak

Voňavý šťavnatý losos v provensálskej marináde.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

lososový steak 700 g

Mrazené lososové steaky necháme dobre rozmraziť, umyjeme a osušíme.

2. 

olej olivový 150 ml  korenie provensálske 2 ČL  cesnak 2 strúčiky  soľ 1 ČL  horčica plnotučná 1 ČL  maslo 20 g  korenie čierne mleté ½ ČL

Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom, rozpusteným maslom, horčicou, soľou a koreninami. Do marinády vložíme lososa a mäso niekoľkokrát počas marinovania obrátime. Marinujeme 24 hodín.

3. 

Steaky opečieme na troche oleja z každej strany asi 4-5 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť