Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)

 

Čas prípravy: 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 250 g

Maslo vložíme do hrnca.

2. 

Pomaly zahrejeme a následne pomaly prevárame.

3. 

Z masla sa postupne odparí voda a zostane čistý tuk.Maslo zlejeme a precedíme. Správne pripravené maslo má po uskladnení v chlade, v uzavretej nádobe, dlhú trvanlivosť. Je vhodné na varenie, pečenie i vyprážanie. Je možné zahriať ho na vysoké teploty. 1 kg masla upravujeme preváraním 30 minút a získame asi 800 g čistého Ghí (Ghee).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť