Prepadávaný koláč

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.

 

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 400 g  cukor kryštálový 150 g  voda 200 ml  olej slnečnicový 150 ml  vajce slepačie 3 ks  kakao - prášok 2 PL  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  vajce slepačie 1 ks  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 100 g

Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.

3. 

maslo  múka polohrubá

Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.

4. 

Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.

5. 

Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.

6. 

Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť