Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Prepadávaný koláč

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.

 

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 400 g  cukor kryštálový 150 g  voda 200 ml  olej slnečnicový 150 ml  vajce slepačie 3 ks  kakao - prášok 2 PL  kypriaci prášok do pečiva 10 g

Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  vajce slepačie 1 ks  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 100 g

Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.

3. 

maslo  múka polohrubá

Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.

4. 

Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.

5. 

Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.

6. 

Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť