Prekladanec

Recept na prípravu chutného koláča z lístkového cesta so štyrmi náplňami. Z jedného cesta urobíme jeden menší koláč, preto odporúčame upiecť aspoň dva. :)

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Orehová plnka

orechy vlašské mleté 100 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 1 PL

Pomleté orechy zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a premiešame.

Orehová plnka

2. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 125 g  cukor vanilkový 12 g  cukor kryštálový 1 PL  citrónová kôra ½ ČL

V miske zamiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru a premiešame.

Tvarohová plnka

3. Maková plnka

mak mletý 100 g  cukor vanilkový 12 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cukor kryštálový 1 PL  škorica mletá ¼ ČL

Mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor, škoricu a premiešame.

Maková plnka

4. 

lekvár slivkový

Lístkové cesto rozvaľkáme v tvare obdĺžnika na pomúčenej doske a potrieme lekvárom.

5. 

Štvrtinu cesta potrieme orechovou plnkou a aj s cestom preložíme.

6. 

Na preložené cesto rozotrieme tvarohovú plnku a opäť preložíme.

7. 

Na preložené cesto natrieme makovú plnku a opäť preložíme.

8. 

vajce slepačie

Koláč preložíme na plech, na povrchu urobíme zopár zárezov a potrieme rožšľahaným vajíčkom.

9. 

Pečieme pri teplote 200°C 10 minút a potom teplotu znížime na 170°C asi na 10 - 15 minút. Koláč po upečení posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť