Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

3. 

mäso mleté 500 g  cibuľa ks  cesnak st  olej slnečnicový PL  soľ  korenie čierne mleté

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme.

4. 

paradajkový pretlak 140 g  bazalka ČL

Pridáme paradajkový pretlak a bazalku. Premiešame a povaríme minútku.

5. 

zemiaky 10 ks

Zemiaky očistíme a nakrájame ich na tenké plátky.

6. 

soľ zeleninová ČL  rasca drvená štipky

Polovicu nakrájaných zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy, posypeme vegetou a mletou rascou.

7. 

šampiňóny 200 g

Na zemiaky rozložíme nakrájané šampiňóny a na ne rovnomerne navrstvíme mäsovú zmes.

8. 

soľ zeleninová

Na vrch rozložíme zvyšok zemiakov, opäť posypeme vegetou a pečieme zakryté v rozohriatej rúre po dobu 30 minút.

9. 

vajce slepačie ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká PL

Pekáč vyberieme a zalejeme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vajíčok, mlieka a múky.

10. 

syr polotvrdý 150 g

Dopečieme odkryté ďaľších 10 minút. Povrch zemiakov môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť