svetvomne.sk

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

3. 

mäso mleté 500 g  cibuľa 1 ks  cesnak 3 štipky  olej slnečnicový 1 PL  soľ  korenie čierne mleté

Na troške oleja si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme mleté mäso, soľ, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme.

4. 

paradajkový pretlak 140 g  bazalka 1 ČL

Pridáme paradajkový pretlak a bazalku. Premiešame a povaríme minútku.

5. 

zemiaky 10 ks

Zemiaky očistíme a nakrájame ich na tenké plátky.

6. 

soľ zeleninová 1 ČL  rasca drvená 2 štipky

Polovicu nakrájaných zemiakov rozložíme na dno zapekacej misy, posypeme vegetou a mletou rascou.

7. 

šampiňóny 200 g

Na zemiaky rozložíme nakrájané šampiňóny a na ne rovnomerne navrstvíme mäsovú zmes.

8. 

soľ zeleninová

Na vrch rozložíme zvyšok zemiakov, opäť posypeme vegetou a pečieme zakryté v rozohriatej rúre po dobu 30 minút.

9. 

vajce slepačie 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  múka hladká 1 PL

Pekáč vyberieme a zalejeme zátrepkou, ktorú si pripravíme z vajíčok, mlieka a múky.

10. 

syr polotvrdý 150 g

Dopečieme odkryté ďaľších 10 minút. Povrch zemiakov môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť