Prekladané zemiaky

Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Zemiaky

zemiaky 1500 g

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.

Zemiaky

2. Cibuľa

cibuľa 200 g

Cibuľu očistíme a na drobno nakrájame. Pre väčšiu farebnosť môžeme použiť aj viac druhov cibule.

Cibuľa

3. Klobáska

klobása 300 g

Klobásku umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

Klobáska

4. Zálievka

mlieko polotučné 1,5% ½ l  smotana sladká na varenie 1 dl  vajce slepačie 4 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

V mlieku rozmiešame vajcia, smotanu, soľ a korenie.

Zálievka

5. Prekladáme zemiaky

olej slnečnicový  hrach 250 g

Dno hlbšieho pekáča potrieme olejom. Zemiaky si rozdelíme na tretiny. Jednu tretinu rovnomerne rozložíme po dne pekáča. Pridáme polovicu pripravenej cibule, polovicu odváženého hrášku (podľa chuti môžeme použiť aj inú zeleninu), rozložíme polovicu nakrájanej klobásky.

Prekladáme zemiaky

6. 

soľ 1 ČL

Rozložíme druhú tretinu zemiakov, rovnomerne ich osolíme. Pokračujeme vrstvou druhej polovice cibule, hrášku a klobásky. Ukončíme rozložením tretej vrstvy zemiakov. Takto pripravené vrstvy prikryjeme vrchnákom pekáča, alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry, kde ich 20 minút zapečieme na strednom teplotnom stupni.

7. 

Po 20 minútach zemiaky vyberieme, zalejeme pripravenou zálievkou a ďalej pečieme zakryté 30 minút. Nakoniec odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme, aby nám po povrchu zhnedli.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť