Pórový šalát s jablkami

Chutný zdravý šalátik k mäsu, alebo ako samostatný chod na diétnu večeru.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 200 ml  citrón 1 ks  jablká 450 g  vajce slepačie 2 ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme a olúpeme. Jablká ošúpeme, odstránime jaderníky, nakrájame na kocky a ponoríme do vody so šťavou z jedného citróna.

2. 

syr polotvrdý údený 120 g

Syr nakrájame na tenké rezance.

3. 

pór 200 g

Pór očistíme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska a rozoberieme.

4. 

Do misy vložíme pór, pridáme na kocky nakrájané vajíčka,...

5. 

...scedené jablká,...

6. 

... syr a zľahka premiešame.

7. 

soľ ½ ČL  smotana kyslá (10% tuku) 300 g

V smotane rozmiešame soľ a nalejeme na šalát.

8. 

citrónová šťava

Premiešame a môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Necháme najmenej 12 hodín odstáť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť