Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Pórový nákyp s tekvicou

Chuťovo zaujímavý pór s tekvicou je výborna bezmäsitá lahôdka. Výborný je aj na studeno.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Pór orestujeme

pór 1 ks  korenie biele mleté  olej olivový 2 PL

Jeden stredne veľký pór nakrájame na kolieska a orestujeme na panvici približne 10 minút, kým nezmäknú. Pridáme štipku bieleho korenia.

Pór orestujeme

2. Tekvicu nastrúhame

soľ 1 ČL  tekvica maslová 300 g

Tekvicu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Vmiešame ju do panvice s pórom a chvíľu cca 5 minút ďalej restujeme. Osolíme.

Tekvicu nastrúhame

3. Príprava cestíčka

vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  kypriaci prášok do pečiva 15 g  múka polohrubá 150 g

V mise vymiešame vajcia, mlieko a múku na hladké cestíčko. Na koniec primiešame kypriaci prášok a vmiešame orestovaný pór s tekvicou.

Príprava cestíčka

4. Vylejeme do zapekacej misy

Zmes vyleje do zapekacej misy.

Vylejeme do zapekacej misy

5. Pečieme

Pečieme 40 minút na 180 °C.

Pečieme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť