RECEPTY

Pórové cestoviny

Pórové cestoviny

Vynikajúce cestoviny s chutným a zdravým pórom.

recept,fotorecept,pór,cestoviny - Fusilli (špirály),Cestoviny

Cestoviny

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
cestoviny - Fusilli (špirály)500gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
olej olivový5polievkových lyžíc
pór500gramov
smotana sladká na varenie100mililitrov
soľ1čajová lyžička
syr tavený100gramov
syr tvrdý-
voda-

 

Recept

1. Príprava póru

pór 500 gramov

Pór očistíme, odkrojíme korienky a časť vňate. Umyjeme ho a pokrájame na kolieska.

2. 

olej olivový 5 polievkových lyžíc  soľ 1 čajová lyžička  voda

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Vo woku zohrejeme olej, pridáme pór, soľ a pod pokrievkou 10 minút dusíme za občasného premiešania. Podľa potreby môžeme priliať 2 - 3 polievkové lyžice vody.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana sladká na varenie 100 mililitrov  syr tavený 100 gramov

Do uduseného pôru prilejeme mlieko, pridáme smotanu a syr. Prevaríme do rozpustenia syra.

4. 

cesnak 3 strúčiky

Nakoniec vmiešame pretlačený cesnak.

5. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov  syr tvrdý

Uvaríme cestoviny, scedíme ich a primiešame k ním pórovú omáčku. Hneď podávame. Porcie na tanieri môžeme podľa chuti posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť