Plnený krokodíl

Chuťovka, ktorá zaručene zaujme a ozdobí stôl na každej oslave.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  olej slnečnicový 150 ml  múka hladká 500 g  cukor kryštálový 1 ČL  soľ 2 ČL  droždie instantné  2 ČL

Z mlieka, oleja, múky, cukru, soli a droždia vymiesime cesto. Cesto necháme 20 minút podkysnúť a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na primerane veľký obdĺžnik. Okraje cesta cca 1- 1,5 cm orežeme. Odrezky nám poslúžia na vytvarovanie očí a nôh krokodíla.

2. 

kečup  oregano

Cesto natrieme kečupom a posypeme oreganom.

3. 

slanina prerastená 100 g  syr Feta 100 g  olivy s papričkou 100 g

Na cesto poukladáme natenko nakrájanú prerastenú slaninu. Do stredu navrstvíme rozdrobený syr a pokrájané olivy.

4. 

paradajky cherry 150 g  syr Eidam 150 g

Na olivy navrstvíme na polovice pokrájané paradajky a od vzniknutého valu poukladáme na slaninu natenko nakrájaný syr. Cesto aj ingrediencie nakrájame šikmo, od okraja k strednému valu, na rovnomerné prúžky

5. 

Prekladaním vzniknutých prúžkov

6. 

vytvoríme telo krokodíla.

7. 

Na koncoch vytvarujeme hlavu a nevýrazný chvost.

8. 

Z odrezkov vytvoríme, obalením paradajky v ceste, oči.

9. 

Vytvarujeme nohy.

10. 

Telo krokodíla preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pomocou rozšľahaného vajíčka prilepíme oči a nohy a celého krokodíla vajíčkom potrieme.

11. 

Krokodíla upečieme pri teplote cca 170°C po dobu 20 - 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť