svetvomne.sk

Plnené kuracie rolky v parnom hrnci

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsa

kuracie stehenné štvrte 8 ks

8 kusov väčších kuracích stehien opatrne vykostíme tak, aby sme neporušili kožu. Mäso umyjeme (je lepšie umyť ho až po vykostení, nebude sa nám pri odstraňovaní kostí šmýkať). Necháme odtiecť vodu a rozložíme ho na dosku kožou dolu.

Príprava mäsa

2. Príprava plnky

brokolica 500 g  syr Feta 100 g

Brokolicu nadrobno nakrájame, vložíme do hlbšej nádoby, pokvapkáme vodou a vložíme do mikrovlnky, prehrejeme ju 2 minúty, aby ľahko zmäkla. Slaný syr do nej rozdrobíme.

Príprava plnky

3. 

syr Ementál 100 g  korenie čierne mleté ½ ČL  muškátový orech mletý

Tvrdý syr postrúhame a spolu s korením tiež pridáme k brokolici. Môžeme pridať štipku muškátového orieška.

4. 

Všetky ingrediencie tvoriace plnku dobre rukou premiešame.

5. 

soľ 2 ČL  syr Camembert 50 g

Kuracie mäso posolíme. Plnku rovnomerne rozdelíme na pripravené mäso. Do stredu každého plátku vložíme kúsok camembertu.

6. 

Z mäsa s plnkou tvoríme rolky spojením dlhších častí k sebe, pomocou ihly a nite rolky zošijeme.

7. 

múka hladká 3 PL  paprika červená mletá 2 ČL

Múku zmiešame s paprikou, obalíme v nej zo všetkých strán rolky a poukladáme ich do spodných nádob parného hrnca.

8. Parenie

ryža 300 g  soľ 1 ČL  voda 0.4 l

Do nádoby na varenie ryže nasypeme premytú ryžu, pridáme soľ a vodu. Túto nádobu vložíme do vrchnej nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 40 minút.

Parenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť