Plnené chlebíčky

Vynikajúce predjedlo i chuťovka. Podávame na tanierikoch a konzumujeme príborom.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Veka-biely sendvičový chlieb 300 g  vajce slepačie 5 ks

Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.

2. 

maslo 50 g  horčica plnotučná 1 ČL  syr tavený 200 g  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ ½ ČL

Maslo vymiešame s horčicou, primiešame syr, soľ a korenie.

3. 

paprika kápia čerstvá 100 g

Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na malé kocky.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 g

Uhorky...

5. 

šunka bravčová dusená 200 g

...a šunku tiež pokrájame na kocky.

6. 

Papriku, uhorky a šunku zmiešame s vekovou striedkou.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 50 g

Primiešame pripravený syr a kyslú smotanu.

8. 

syr Mozzarella 125 g

Mozzarelu pokrájame nadrobno.

9. 

Z vajec odkrojíme konce a posekáme ich.

10. 

Nakrájanú mozzarelu s časťami vajíčok primiešame do plnky.

11. 

Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku, utlačíme ju na boky a vytvoríme v strede jamku.

12. 

Do jamky vložíme vajíčko.

13. 

Plnenú veku zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu. Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.

14. Návrh na servírovanie

Chlebíčky obložíme paradajkami a polejeme tatárskou omáčkou.

Návrh na servírovanie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť