Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 600 g  soľ  korenie čierne mleté  soľ zeleninová

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninouvou soľou (vegeta, podravka).

2. 

horčica plnotučná  slanina oravská  vajce slepačie 2 ks  kapusta kvasená

Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.

3. 

paprika červená mletá

Rezne opatrne stočíme, závitoky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.

4. 

múka hladká

Závitky obalíme v hladkej múke ...

5. 

olej slnečnicový

... a na rozpálenom oleji ich zprudka orestujeme.

6. 

cibuľa 1 ks

Závitky vyberieme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

7. 

voda ½ l  múka hladká 1 PL

Závitky vrátime do hrnca k orestovanej cibľlke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.

8. 

Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť