Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

 

Počet porcií: 5

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 600 g  soľ  korenie čierne mleté  soľ zeleninová

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninouvou soľou (vegeta, podravka).

2. 

horčica plnotučná  slanina oravská  vajce slepačie 2 ks  kapusta kvasená

Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.

3. 

paprika červená mletá

Rezne opatrne stočíme, závitoky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.

4. 

múka hladká

Závitky obalíme v hladkej múke ...

5. 

olej slnečnicový

... a na rozpálenom oleji ich zprudka orestujeme.

6. 

cibuľa 1 ks

Závitky vyberieme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

7. 

voda ½ l  múka hladká 1 PL

Závitky vrátime do hrnca k orestovanej cibľlke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.

8. 

Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť