svetvomne.sk

Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

ryža 150 g  olej slnečnicový 1 PL  soľ ½ ČL  voda

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou, osmažíme na oleji, osolíme a zalejeme 1 cm nad povrch horúcou vodou. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.

2. 

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 2 PL

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

3. 

mäso mleté 450 g  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Do hlbokej misky vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, opraženú cibuľu, soľ a korenie. Premiešame a pridáme vychladenú ryžu. Opäť dobre premiešame.

4. 

paprika 600 g

Paprikám vyberieme stopky s jaderníkmi a umyjeme ich.

5. 

Do paprík natlačíme mäsovo- ryžovú plnku.

6. 

múka hladká

Konce paprík namočíme do múky a poukladáme ich do hlbokého pekáča.

7. 

múka hladká

Zo zbytku mäsovej zmesi vytvoríme gule, obalíme ich v múke a pridáme k paprike.

8. 

paradajkový pretlak 1 l  voda 1 l  múka hladká 20 g  cukor kryštálový 30 g  soľ ½ ČL

V pretlaku a vode rozmiešame múku, cukor a soľ.

9. 

Pretlakom zalejeme papriky v pekáči, zakryjeme a dáme na 45 minút do rúry piecť.

10. 

Plnenú papriku môžeme podávať s knedľou alebo varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť