Plnená paprika

Klasická plnená paprika.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava ryže a paprík

ryža 200 g  soľ 1 ČL  paprika 800 g

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Papriky umyjeme, odstránime stopku a opatrne vydlabeme jaderník. Papriky nesmieme poškodiť.

Príprava ryže a paprík

2. Príprava plnky do paprík

cibuľa 120 g  olej olivový 3 PL  mäso mleté 800 g  vajce slepačie 1 ks  korenie čierne mleté ½ ČL  soľ 1 ČL

Cibuľu očistíme, pokrájame, opečieme na olivovom oleji. Do misy vložíme vychladnutú ryžu, pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie a vychladenú cibuľu.

Príprava plnky do paprík

3. Plnenie paprík

múka polohrubá 50 g

Zmes jemne vtláčame do pripravených paprík. Otvor z ktorého zmes trčí namáčame v hladkej múke. Zo zvyšnej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré tiež jemne obalíme v múke.

Plnenie paprík

4. Príprava paradajkovej omáčky

paradajkový pretlak 1 l  voda 1.5 l  soľ 2 ČL  ocot 1 PL  cukor kryštálový 120 g  bobkový list 4 ks  múka polohrubá 50 g  voda 100 ml

Do väčšieho hrnca nalejeme paradajkový pretlak, pridáme vodu, soľ, cukor, ocot a bobkový list. Uvedieme do varu. V menšej miske si pripravíme zátrepku z vody a múky. Tú vlejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme omáčku zovrieť.

Príprava paradajkovej omáčky

5. Varenie

Do vriacej omáčky opatrne vhadzujeme naplnenú papriku a pripravené guľky. Varíme pod pokrievkou 1,5 hodiny. Občas veľmi opatrne premiešame. Guľky sa nesmú rozbiť ani prichytiť na dno hrnca.

Varenie

6. Servírujeme

Podávame teplé s parenou knedľou, alebo varenými zemiakmi či chlebom.

Servírujeme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť