svetvomne.sk

Plnená kačica

Výborná pečená kačica s chutnou šťavnatou plnkou z kačacích pečienok.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kačica 2 kg  soľ

Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.

2. Plnka

rožok biely 300 g  kačacie pečienky 500 g  mlieko polotučné 1,5% 60 ml  vajce slepačie 3 ks  soľ 1.5 ČL  petržlenová vňať 30 g

Rožky nakrájame. Kačacie pečienky umyjeme, podľa potreby odblaníme, ľahko nakrájame a pridáme k rožkom. Prilejeme mlieko, pridáme vajcia, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre rukou rozmiešame.

Plnka

3. 

soľ 1.5 ČL

Nasolenú kačku umyjeme a povrchu znovu posolíme. Naplníme ju plnkou.

4. 

voda 150 ml

Plnku v kačici uzavrieme kuchynskou ihlicou. Kačku vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečieme pri teplote 180°C. Potom kačku obrátime a ďalšiu hodinu pečieme v uzatvorenom pekáči. Kačica by mala byť pri pečení takmer ponorená vo výpeku.

5. 

Kačku odokryjeme, čiastočne zlejeme výpek, zvýšime teplotu na 200°C a z každej strany do červena upečieme.

6. 

Upečenú kačku vyberieme z pekáča a nožnicami na hydinu rozstrihneme. Plnku vyberieme...

7. 

...a nakrájame.

9. 

Dusená medová kapusta recept

Naporcujeme kačicu a môžeme podávať. Veľmi chutná je s dusenou medovou kapustou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť