Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 2 ks  mlieko nízkotučné 0,5% 100 ml  vajce slepačie 2 ks

Rohlíky nakrájame a bez koncov ich vložíme do misy, kde ich zalejeme mliekom a zmiešame s vajíčkami.

2. 

bravčové mleté mäso 800 g  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak 6 štipiek  cibuľa 150 g

Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, na jemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a vytvoríme mäsové cesto.

3. 

strúhanka  hrášok mrazený 150 g  vajce slepačie 3 ks

Cesto preložíme z misy na plastovú doštičku, ktorú sme si posypali strúhankou, a rovnomerne ho rozotrieme do tvaru obdĺžnika. Na cesto poukladáme plnku - hrášok, vajíčka varené na tvrdo, môžeme tiež vložiť do fašírky varenú mrkvu, alebo údeninu.

4. 

Dlhšie strany obdĺžnika z mäsa spojíme a rukami vytvarujeme valec - fašírku.

5. 

olej slnečnicový  masť bravčová  strúhanka

Pekáč potrieme olejom, alebo vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Pomocou plastovej dosky na ktorej sme fašírku pripravovali ju presunieme do pekáča. Vrch fašírky posypeme jemne strúhankou.

6. 

voda

Pečieme zakrytú v rozohriatej rúre na strednom stupni 50 minút. Potom ju odokryjeme, podlejeme cca 1,5 dcl vody a necháme fašírku zvrchu zapiecť cca 15 - 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť