Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Pečivo

Pletenky

Nadýchané pečivo ktoré nesmie chýbať na sviatočnom stole.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový 1 ČL

V mlieku rozmrvíme droždie, pridáme cukor. Kvások necháme vykysnúť.

Príprava kvásku

2. Cesto

múka hladká 500 g  maslo 20 g  vaječný žĺtok 1 ks  soľ 1 ČL

V miske zmiešame múku s kváskom, pridáme žĺtko, maslo a soľ. Vypracujeme cesto, prikryjeme čistou kuchynskou utierkou, necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

Cesto

3. 

Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na cca 20 cm dlhé a 1.5 cm hrubé šúľance. Dva šúľance prekladáme cez seba, tvarujeme pletenky.

4. 

mak mletý  semienka (ľanové, slnečnicové, sezamové a pod.)

Pletenky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme ľubovoľne makom, sezamovými semiačkami, rascou, soľou.

5. Pečenie

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť