svetvomne.sk

Pizza závin

Veľký slaný závin z kysnutého cesta plný chutných ingrediencií.

 

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  cukor kryštálový ½ ČL  droždie čerstvé 20 g  múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  soľ ½ ČL  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 50 ml

Odmerané mlieko mierne ohrejeme. V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások, zvyšné mlieko a olej.

2. 

Vymiesime cesto ktoré necháme, zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

3. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm na pomúčenej doske.

4. 

paradajkový pretlak 150 ml  šunka bravčová dusená 300 g  kukurica sterilizovaná 300 g

Natrieme ho paradajkovým pretlakom, poukladáme na neho šunku (v uvedenom recepte je použitá domáca bravčová šunka s olivami) a rovnomerne rozsypeme na šunku kukuricu.

5. 

syr tvrdý 150 g  cibuľa 80 g  olivy s papričkou 80 g  oregano 1 ČL

Syr postrúhame, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno, olivy pokrájame na kolieska. Olivy a cibuľu rozložíme na kukuricu. Syrom a oreganom všetko posypeme.

6. 

vajce slepačie

Závin stočíme z kratšej strany, koniec cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a závin dotočíme.

7. 

K závinu prisunieme papier na pečenie vo veľkosti plechu na ktorom ho budeme piecť.

8. 

Závin prevalíme na papier a vytvarujeme do oblúka.

9. 

soľ morská

Spolu s papierom na pečenie ho preložíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrchu posolíme a poprepichujeme špajdľou.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre asi 40 minút na strednom teplotnom stupni.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť