RECEPTY

Pizza

Pizza

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

recept,fotorecept,múka hladká,paradajkový pretlak,šunka,šampiňóny,Slané koláče,Pizza,Talianska kuchyňa

Slané koláče

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak-
cibuľa-
droždie čerstvé42gramov
kukurica sterilizovaná-
múka hladká1kilogram
olej slnečnicový4polievkové lyžice
olej slnečnicový-
oregano-
paradajkový pretlak500gramov
sardinky v oleji-
soľ1polievková lyžica
syr Eidam-
voda600mililitrov
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)-
šampiňóny-
šunka-

 

Recept

1. 

múka hladká 1 kilogram  soľ 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 42 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  voda 600 mililitrov

Z múky, soli, droždia, oleja a vlažnej vody zamiesime cesto ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. 

olej slnečnicový  cesnak  paradajkový pretlak 500 gramov

Cesto rozdelíme na 4 časti. Plech si potrieme olejom a jednu časť cesta natenko roztiahneme, rozvaľkáme na plechu. Môžeme tiež cesto rozvaľkať na pomúčenej doske a dať ho na plech vystlaný papierom na pečenie.Potrieme ho roztlačeným cesnakom a paradajkovým pretlakom.

3. 

šunka  sardinky v oleji  kukurica sterilizovaná  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)  šampiňóny  cibuľa  syr Eidam  oregano

Na cesto kladieme rôzne ingrediencie podľa toho, akú pizzu si chceme pripraviť (šunkovú, rybaciu, kukuricovú, zeleninovú, šampiňónovú, cibuľovú...), posypeme syrom, oreganom a upečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200°C cca 20 - 25 minút.

4. 

Pizzu podávame teplú nakrájanú na trojuholníky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies