Piškótový zákusok

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 800 ml  Krémový prášok - vanilkový 60 g  cukor kryštálový 2 PL

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding.

2. 

maslo 60 g  cukor práškový 100 g

V miske vymiešame maslo s cukrom, pridáme do vychladeného pudingu. Mixérom rozmixujeme.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor vanilkový 12 g

Do pudingu pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie zmiešanú s vanilkovým cukrom.

4. 

želatinový stužovač 50 g

Nakoniec do krému pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.

5. 

piškóty dlhé 200 g  káva čierna 100 ml  rum 30 ml

Uvaríme silnú kávu, zmiešame s rumom (podľa chuti). Injekčnou striekačkou plníme dlhé cukrárske piškóty kávou. Ak nemáme po ruke striekačku, piškóty jednoducho namáčame v káve s rumom.

6. 

Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, na jej spodok nalejeme krém. Položíme vrstvu namočených piškót, tie zalejeme krémom a takto vrstvíme až kým forma nie je plná tejto dobrôtky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť