Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Piškótový zákusok

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 800 ml  Krémový prášok - vanilkový 60 g  cukor kryštálový 2 PL

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding.

2. 

maslo 60 g  cukor práškový 100 g

V miske vymiešame maslo s cukrom, pridáme do vychladeného pudingu. Mixérom rozmixujeme.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  cukor vanilkový 12 g

Do pudingu pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie zmiešanú s vanilkovým cukrom.

4. 

želatinový stužovač 50 g

Nakoniec do krému pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.

5. 

piškóty dlhé 200 g  káva čierna 100 ml  rum 30 ml

Uvaríme silnú kávu, zmiešame s rumom (podľa chuti). Injekčnou striekačkou plníme dlhé cukrárske piškóty kávou. Ak nemáme po ruke striekačku, piškóty jednoducho namáčame v káve s rumom.

6. 

Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou, na jej spodok nalejeme krém. Položíme vrstvu namočených piškót, tie zalejeme krémom a takto vrstvíme až kým forma nie je plná tejto dobrôtky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť