Pikantné kuracie stehná na grile

Vynikajúca grilovaná pochúťka vhodná na záhradnú oslavu. Podávame s čerstvým miešaným zeleninovým šalátom.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehenné štvrte 8 ks

Celé kuracie stehná (kuracie stehenné štvrte) vykostíme. Keď odstránime kosti stiahneme zo stehien kožu a hrubšie, silnejšie časti svaloviny jemne ponariezame tak, aby sme čo najviac zväčšili plochu stehenného rezňa.

Príprava kuracích stehien

2. Marináda

olej olivový 100 ml  feferónky sterilizované 2 ks  korenie grilovacie 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  kečup ostrý 5 PL  med 1 PL  cesnak 5 strúčikov  brandy 50 ml

Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájané feferónky, premiešame a odstavíme z ohňa. Prisypeme korenie a mletú papriku. Pridáme pikantný paradajkový kečup, med, očistený a pretlačený cesnak. Prilejeme brandy (koňak). Dobre rozmiešame a mäso po jednom do marinády namáčame. Ukladáme do uzatvárateľnej nádoby, zvyšnú marinádu nalejeme na povrch. Uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky odležať.

Marináda

3. Grilujeme

soľ 1 ČL

Pred grilovaním mäso vyberiem asi na 30 minút z chladničky, posolíme a premiešame. Grilujeme pomaly zo všetkých strán 20 minút.

Grilujeme

4. 

Počas grilovania môžeme mäso potierať zvyšnou omáčkou, alebo olejom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť