Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke

Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie pečienky 500 g

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).

2. 

cibuľa 200 g  olej olivový 20 ml  feferónky sterilizované 3 ks

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL

K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.

4. 

voda 2 dl

Podlejeme vodou a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 2 ČL  soľ 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť