Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke

Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie pečienky 500 g

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).

2. 

cibuľa 200 g  olej olivový 20 ml  feferónky sterilizované 3 ks

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL

K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.

4. 

voda 2 dl

Podlejeme vodou a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 2 ČL  soľ 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť