Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Pikantné bravčové koleno na pive

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové koleno ks  voda  soľ

Tri väčšie predné bravčové kolená umyjeme a podľa potreby nožíkom oškrabeme zbytky chlpov po povrchu kože. Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme od bodu varu cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 45-60 minút.

2. 

Uvarené kolená vyberieme, necháme vychladnúť a vykostíme.

3. 

med PL  pivo svetlé 200 ml

Med rozmiešame s pivom.

4. 

korenie čierne mleté ČL  paprika červená mletá štipľavá ČL  paprika červená mletá ČL  soľ ČL

Primiešame koreniny a soľ.

5. 

masť bravčová  cibuľa 250 g

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, rozoberieme a nasypeme do pekáča vymasteného masťou.

6. 

cesnak strúčiky  pivo svetlé 100 ml

Kolená poukladáme na cibuľu, potrieme cesnakom, podlejeme vývarom (300 ml) a polejeme polovicou marinády. Zakryjeme a v rúre na 220°C pečieme 20 minút. Odokryjeme, rúru nastavíme na najvyššiu teplotu, kolená polejeme zvyšnou marinádou a dáme zapekať. Po pol hodine podlejeme pivom a dopečieme.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť