Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Pikantná gratinovaná tekvica

Jemne pikantná, ľahko sladká, chutne slaná... nech vás táto kombinácia chutí neodradí, stojí za to vyskúšať. Podávame teplé ako prílohu alebo samostatný pokrm.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tekvica na pečenie 600 g

Tekvicu ošúpeme a vyberieme jadierka. Nakrájame na kúsky, (uvedená váha, je váha nakrájaných kúskov).

2. 

múka hladká 20 g  paprika červená mletá štipľavá ½ ČL

Kúsky tekvice vložíme do misky, posypeme múkou a paprikou. Premiešame.

3. 

maslo 50 g

Tekvicu vložíme do zapekacej formy a polejeme rozpusteným maslom. Vložíme do rozohriatej rúry na 220°C a 10 minút zapečieme. Teplotu rúry znížime a tekvicu vyberieme.

4. 

syr tvrdý 100 g  smotana na varenie (10-12% tuku) 200 ml  vajce slepačie 2 ks  soľ ½ ČL  cesnak 10 g

Nastrúhame nahrubo syr a predpečenú tekvicu posypeme. V miske rozmiešame smotanu, vajíčka, soľ, očistený prelisovaný cesnak a obsah zapekacej formy zalejeme.

5. 

Pečieme 30 minút na 180°C, potom prekryjeme alobalom a 10-15 dopekáme.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť