svetvomne.sk

Pikantná baklažánová pasta

Hustá pasta z baklažánu je výborná príloha ku grilovaným mäsám. Chutné vegetariánske jedlo pripravíme keď ju podávame k pečeným zemiakom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cibuľovo-cesnakový základ

olej olivový 3 PL  cibuľa 60 g  cesnak 5 strúčikov

Vo woku rozohrejeme olej a pridáme do neho očistenú, nakrájanú cibuľu a očistené celé strúčiky cesnaku. Chvíľu opražíme.

Cibuľovo-cesnakový základ

2. 

cukor kryštálový 3 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Pridáme cukor a mleté čierne korenie. Miešame kým cukor začne karamelizovať.

3. 

baklažán 500 g  voda 3 PL

Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme ho k cibuli s cesnakom. Opečieme, osolíme a podlejeme vodou. 10 minút dusíme pod pokrievkou do mäkka.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml

Vmiešame smotanu a podľa chuti pridáme malú alebo väčšiu feferónku, pripadne kúsok chilli papričky. Privedieme do varu. Odstavíme z ohňa, preložíme do hlbšej misky a ponorným mixérom zmixujeme jemnú pastu.

5. Tip na konzumáciu s pečenými zemiakmi (4 porcie)

zemiaky 1000 g  rasca drvená ½ ČL  soľ

Zemiaky očistíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme ich rascou a upečieme do chrumkava. Hotové posolíme.

Tip na konzumáciu s pečenými zemiakmi (4 porcie)

6. 

Zemiaky konzumujeme s teplou baklažánovou pastou, ktorej si môžeme dopriať podľa chuti aj väčšie množstvo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť