Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Perníčky s bielou polevou

Obľúbené vianočné pečivo pripomínajúce malé studené snehové gule :)

 

Počet porcií: 30

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

maslo 60 g  cukor práškový 120 g  múka hladká 250 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  korenie perníkové ½ ČL  škorica mletá 1 ČL  mandle mleté 50 g  med 1 PL  mlieko plnotučné 3,5% 3 PL  vajce slepačie 1 ks

Z masla, cukru, múky, kypriaceho prášku, perníkového korenia, škorice, mandlí, medu, mlieka a vajíčka vypracujeme cesto. Dobre vymiesené cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme do valčekov o priemere 3 cm. Valčeky zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Cesto

2. 

Cesto vyberieme z chladničky a pokrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

3. 

Z koliesok vytvarujeme guľôčky. Tie kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a každú sploštíme. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 200°C. Upečené perníčky necháme vychladnúť.

4. Smotanovo-cukrová poleva

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  cukor práškový 200 g

Smotanu vyšľaháme s cukrom...

Smotanovo-cukrová poleva

5. 

... a perníčky pomocou kuchárskej pinzety máčame do polevy.

6. 

Kladieme ich na porcelánový tanier a polevu necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť