Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu ustricovú pokrájame na väčšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

3. 

Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4. 

paprika červená mletá ČL  paprika mletá štipľavá ¼ ČL  rasca mletá ¼ ČL  bobkový list ks  soľ zeleninová ½ ČL  cesnak ks  víno biele suché 100 ml  voda 100 ml

Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5. 

soľ ½ ČL  múka polohrubá PL  voda 100 ml

V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť