Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu ustricovú pokrájame na väčšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

3. 

Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  paprika mletá štipľavá ¼ ČL  rasca mletá ¼ ČL  bobkový list 2 ks  soľ zeleninová ½ ČL  cesnak 2 ks  víno biele suché 100 ml  voda 100 ml

Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5. 

soľ ½ ČL  múka polohrubá 1 PL  voda 100 ml

V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť