Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Perkelt z hlivy ustricovej

Recept na prípravu vegetariánskej alternatívy perkeltu. Hliva ustricová je bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov, obsahuje vitamíny B,D,C,K, ale aj kvalitné proteíny. Podávame s parenou knedľou, cestovinami či haluškami.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hliva ustricová 500 g

Hlivu ustricovú pokrájame na väčšie kúsky.

2. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

3. 

Pridáme nakrájanú hlivu ďalej restujeme asi 3 minúty, pokiaľ nepustí šťavu.

4. 

paprika červená mletá 1 ČL  paprika mletá štipľavá ¼ ČL  rasca mletá ¼ ČL  bobkový list 2 ks  soľ zeleninová ½ ČL  cesnak 2 ks  víno biele suché 100 ml  voda 100 ml

Pridáme papriku, rascu, bobkový list, zeleninovú soľ, cesnak, podlejeme vínom a vodou. Prikryjeme a dusíme 45 minút.

5. 

soľ ½ ČL  múka polohrubá 1 PL  voda 100 ml

V vode rozmiešame múku a prilejeme k hubám. Pridáme soľ a varíme ďalších 15 minút, perkelt sa nám zahustí.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť