Všetky recepty > Prílohy a pečivo

Pečienková žemľová bábovka

Podávame ako prílohu k pečenému kurčaťu alebo ako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým šalátom. Tiež je vhodná ako plnka do hydiny.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 260 g  cibuľa 120 g

Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu.

2. 

kuracie pečienky 500 g  vajce slepačie 4 ks  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pečienky umyjeme, odblaníme, pokrájame na väčšie kúsky a spolu s vajíčkami pridáme k pečivu. Osolíme, okoreníme,...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 50 ml  petržlenová vňať 30 g

... pridáme trochu mlieka a nasekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť...

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 100 g

... a vmiešame smotanu.

5. 

masť bravčová  strúhanka

Formu na bábovku vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

6. 

Vložíme do nej plnku.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 30 minút.

8. 

Upečenú žemľovku necháme ľahko vychladiť, vyklopíme, pokrájame a podávame teplú.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť