Všetky recepty > Zákusky a koláče > Cukrovinky

Pečený turecký med

Lepivá cukrovinka na dobré zuby :)

 

Počet porcií: 25

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

orechy lieskové 100 g  orechy vlašské 50 g  mandle lupienky 50 g

Lieskové a vlašské orechy nasekáme a zmiešame s mandľovými lupienkami.

2. 

med 200 g  cukor kryštálový 200 g  voda 50 ml

Z vody a cukru uvaríme sirup. Rozpustíme a zohrejeme (nevaríme) med.

3. 

vaječný bielok 4 ks  soľ

Vaječné bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha.

4. 

Bielky preložíme do hrnca vloženého v horúcej vode vo väčšom hrnci. Za stáleho miešanie prilejeme horúci cukrový sirup.

5. 

Pomaly prilejeme teplý med a 10 minút vo vodnom kúpeli miešame do zhustnutia.

6. 

Primiešame pripravenú orechovú zmes. Vzniknutá hmota je pevná, nie však tuhá.

8. 

tortové oblátky 85 g

Na tácku položíme vedľa seba dve tortové oblátky.

9. 

Natrieme bielkovu hmotu.

10. 

Prikryjeme oblátkami,...

11. 

...ľahko zaťažíme a uložíme niekoľko hodín do chladu.

12. 

Odstáty turecký med pokrájame a preložíme na plech.

13. 

Pečieme 45 min. pri teplote 160°C.

14. 

Upečené kúsky ihneď z plechu preložíme, aby neprituhli.

15. 

čokoláda

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme vychladiť.

16. 

Jednotlivé kúsky pobalíme do celofánu.

17. 

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť