Všetky recepty > Hlavné jedlá > Ryby

Pečené zemiaky s tuniakom

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie zemiakov

zemiaky 750 g

9 stredne veľkých zemiakov dokonale umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili zvyšky hliny. Zemiaky varíme v osolenej vode 15 - 20 minút, kým nie sú mäkké.

Varenie zemiakov

2. Pečenie

soľ  olej olivový

Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme, reznú stranu osolíme a uložíme do olejom vymasteného pekáča. Zemiaky môžeme piecť aj na plechu na papieri na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre s horným ohrevom a ventilátorom 15 minút na 180°.

Pečenie

3. Príprava tuniaka

tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 g  cibuľa 1 ks  citrónová šťava  korenie čierne mleté

Z konzervy odstránime olej. Tuniaka dáme do misky, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme šťavou z polovice citróna a premiešame.

Príprava tuniaka

4. 

tatárska omáčka 50 ml

Zemiaky uložíme na servírovací tanier, rozdelíme na ne ochuteného tuniaka, polejeme tatárskou omáčkou a podávame. Zemiaky podávame samostatne alebo s jemne restovanou a udusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť