svetvomne.sk

Pečené zemiaky s tuniakom

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie zemiakov

zemiaky 750 g

9 stredne veľkých zemiakov dokonale umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili zvyšky hliny. Zemiaky varíme v osolenej vode 15 - 20 minút, kým nie sú mäkké.

Varenie zemiakov

2. Pečenie

soľ  olej olivový

Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme, reznú stranu osolíme a uložíme do olejom vymasteného pekáča. Zemiaky môžeme piecť aj na plechu na papieri na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre s horným ohrevom a ventilátorom 15 minút na 180°.

Pečenie

3. Príprava tuniaka

tuniak konzervovaný v rastlinnom oleji 140 g  cibuľa 1 ks  citrónová šťava  korenie čierne mleté

Z konzervy odstránime olej. Tuniaka dáme do misky, pridáme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme šťavou z polovice citróna a premiešame.

Príprava tuniaka

4. 

tatárska omáčka 50 ml

Zemiaky uložíme na servírovací tanier, rozdelíme na ne ochuteného tuniaka, polejeme tatárskou omáčkou a podávame. Zemiaky podávame samostatne alebo s jemne restovanou a udusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť