Pečené údené bravčové koleno

Obľúbená pochúťka. Podávame s feferónkami, horčicou alebo chrenom. Kolienko je vhodné konzumovať s chlebom a zapíjať dobrým chladeným pivom.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové koleno údené vykostené 600 g  voda  korenie čierne celé 5 ks

Údené koleno vložíme do studenej vody, privedieme do varu, pridáme korenie a 1 hodinu varíme.

2. 

cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 ČL  voda minerálna 200 ml

Uvarené koleno preložíme do hlbokého pekáča, potrieme ho prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, podlejeme vodou a zakryté dáme prudko zapekať.

3. 

Zapekáme asi 20-30 minút, priebežne koleno odokryjeme, polejeme výpekom, opäť zakryjeme a pečieme ďalej. Pokiaľ sa voda v pekáči počas pečenie vyparí, prilejeme ju, aby nám koleno neprihorelo.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť