Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pečené kurča s ryžou

Klasické pečené kurča s ryžou. Pri servírovaní môžeme ryžu preliať výpekom. Podávame s kompótom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Kurča

kurča ks  paprika červená mletá  soľ

Kurča dobre umyjeme, nasolíme, potrieme z oboch strán mletou červenou paprikou.

Kurča

2. 

voda 100 ml  maslo

Vložíme do pekáča, podlejeme vodou a na vrch kurčaťa položíme plátok masla. Pekáč zatvoríme a v rúre na 220°C pečieme 30 minút, kurča obrátime a ešte 30 minút zatvorené v pekáči pečieme. Potom vrchnú časť - poklop pekáča odoberieme a 10 minút na vyššom stupni teploty zapečieme, znovu obrátime a ešte raz 10 minút zapečieme z druhej strany.

3. 

Po vychladnutí, mäkké a šťavnaté pečené kuriatko rozkrájame, respektíve rozstriháme nožnicami na hydinu, na porcie podľa nášho apetítu.

4. Ryža

olej olivový PL  ryža 300 g

Ryžu na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a vysypeme do hrnca v ktorom sme rozohriali olej.

Ryža

5. 

soľ ½ ČL  voda 600 ml

Ryžu 8 - 10 minút do sklovita opečieme, osolíme a zalejeme cca 1 cm nad povrch ryže vriacou vodou.

6. 

Hrniec zakryjeme a ryžu do mäkka uvaríme.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť