RECEPTY

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.

recept,fotorecept,kuracie stehenné štvrte,kuracia pečeň,rožok biely,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kategórie

Kuracie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak5strúčikov
cibuľka jarná100gramov
kuracia pečeň500gramov
kuracie stehenné štvrte6kusov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový50mililitrov
paprika červená mletá-
petržlenová vňať-
rožok biely300gramov
soľ-
soľ1čajová lyžička
strúhanka-
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

kuracie stehenné štvrte 6 kusov  soľ  paprika červená mletá  olej olivový 50 mililitrov

Kuracie stehná umyjemene, nasolíme, posypeme paprikou a poukladáme do pekáča. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri asi 200°C. Potom odkryjeme a prudko 15-20 minút zapekáme.

2. 

kuracia pečeň 500 gramov  rožok biely 300 gramov  vajce slepačie 5 kusov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cibuľka jarná 100 gramov  cesnak 5 strúčikov  soľ 1 čajová lyžička  petržlenová vňať

Kuracie pečienky umyjeme, odblaníme a pokrájame. Pokrájame pečivo, pridáme vajcia, mlieko, nakrájanú cibuľu (prípadne lahôdkovú jarnú cibuľku), očistený prelisovaný cesnak, soľ a pripravené pečienky. Môžeme pridať i nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

3. 

masť bravčová  strúhanka

Plnku vložíme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút.

4. 

Formu môžeme použiť akúkoľvek, aj napríklad na bábovku. Plnku z formy po krátkom vychladnutí vyklopíme, pokrájame...

5. 

... a môžeme servírovať so stehnami. Prílohu tvoria rôzne druhy zeleninových šalátov, prípadne ryža.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies