svetvomne.sk

Pečené kuracie stehná so žemľovou plnkou

Recept na pečené kuracie stehná a klasická plnka, vhodná na plnenie kurčiat či samostatne pečená.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie stehenné štvrte 6 ks  soľ  paprika červená mletá  olej olivový 50 ml

Kuracie stehná umyjemene, nasolíme, posypeme paprikou a poukladáme do pekáča. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri asi 200°C. Potom odkryjeme a prudko 15-20 minút zapekáme.

2. 

kuracie pečienky 500 g  rožok biely 300 g  vajce slepačie 5 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  cibuľka jarná 100 g  cesnak 5 strúčikov  soľ 1 ČL  petržlenová vňať

Kuracie pečienky umyjeme, odblaníme a pokrájame. Pokrájame pečivo, pridáme vajcia, mlieko, nakrájanú cibuľu (prípadne lahôdkovú jarnú cibuľku), očistený prelisovaný cesnak, soľ a pripravené pečienky. Môžeme pridať i nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť.

3. 

masť bravčová  strúhanka

Plnku vložíme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút.

4. 

Formu môžeme použiť akúkoľvek, aj napríklad na bábovku. Plnku z formy po krátkom vychladnutí vyklopíme, pokrájame...

5. 

... a môžeme servírovať so stehnami. Prílohu tvoria rôzne druhy zeleninových šalátov, prípadne ryža.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť