Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pečené kuracie stehná s mrkvou a hrozienkami

Kuracie stehná v parnom hrnci, zapečené v rúre.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 2 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie stehenné štvrte 6 ks

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky, vložíme ju spolu s umytými kuracími stehnami do spodnej parnej nádoby parného hrnca.

2. 

mrkva 700 g  hrozienka 100 g  soľ  korenie čierne mleté  tymián  bobkový list

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Mrkvu zasypeme sušenými hrozienkami, ktoré sme predtým namočili do vlažnej vody, aby zmäkli. Obsah druhej parnej nádoby osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj bobkový list, ktorý po varení odstránime. Všetko spolu paríme 30 minút.

3. 

korenie grilovacie

Po 30 minútach vyberieme kuracie stehná, premiestnime ich do pekáča, kde ich posypeme korením a necháme odkryté zapiecť v rúre na 160°C po dobu minimálne 30 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť