Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie prsia 500 g  kečup 2 PL  horčica plnotučná 2 PL  sójová omáčka 1 PL  olej slnečnicový 4 PL  chilli pikantná omáčka 1 ČL  cesnak sušený  korenie grilovacie 1 PL  korenie čierne mleté 1 štipka

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance a premiešame s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním kečupu, horčice, sójovej omáčky chilli omáčky, oleja, čierneho korenia, sušeného cesnaku a grilovacieho korenia. Mäso necháme v marináde chvíľu odležať.

2. 

zemiaky 1 kg  rasca drvená ½ ČL  soľ zeleninová 1 štipka

Do hlbšej zapekacej nádoby pridáme na tenké kolieska pokrájané zemiaky, posypeme rascou a vegetou. Na zemiaky rozložíme namarinované mäso.

3. 

cibuľa 2 ks  slanina oravská 100 g

Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, obsah zapekacej misy dobre premiešame a na vrch porozkladáme plátky slaniny.

4. 

voda 200 ml

Prilejeme vodu a pečieme prikryté v dobre rozohriatej rúre asi 30 minút, potom misu odkryjeme a zapekáme ďalších cca 30 minút.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť