svetvomne.sk

Pečené kura s kašou

Tradične chutné pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie stehná celé 2 ks  voda 2 dl  soľ

Kuracie stehné umyjeme, osolíme a vložíme do menšieho pekáča. Podlejeme vodou a necháme prikryté piect na 220°C približne hodinu.

2. 

zemiaky 500 g  voda 2 l  soľ 15 ČL

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť ponorené v osolenej vode 20 - 25 minút.

3. 

maslo 50 g  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo, mlieko a drvíme, kým nevznikne kašovitá hmota. Nevadí ak v hmote zostanú menšie kúsky zemiakov. Niekto to tak má dokonca rád.

4. 

paprika červená mletá

Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej lyžice polejeme výpekom. Poprášime mletou sladkou paprikou a necháme zapiecť ešte 30 minút, kým nie je koža chrumkavá.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť