Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Pečené kura s kašou

Tradične chutné pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kuracie stehná celé 2 ks  voda 2 dl  soľ

Kuracie stehné umyjeme, osolíme a vložíme do menšieho pekáča. Podlejeme vodou a necháme prikryté piect na 220°C približne hodinu.

2. 

zemiaky 500 g  voda 2 l  soľ 15 ČL

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť ponorené v osolenej vode 20 - 25 minút.

3. 

maslo 50 g  mlieko polotučné 1,5% 1 dl

Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo, mlieko a drvíme, kým nevznikne kašovitá hmota. Nevadí ak v hmote zostanú menšie kúsky zemiakov. Niekto to tak má dokonca rád.

4. 

paprika červená mletá

Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej lyžice polejeme výpekom. Poprášime mletou sladkou paprikou a necháme zapiecť ešte 30 minút, kým nie je koža chrumkavá.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť