RECEPTY

Pečené karé so slivkami

Pečené karé so slivkami

Pečené mäso s ľahkou sladkou príchuťou.

recept,fotorecept,bravčové karé,slivky sušené,cesnak,slanina oravská,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové karé1000gramov
cesnak6strúčikov
paprika červená mletá-
slanina oravská-
slivky sušené100gramov
soľ-

 

Recept

1. 

bravčové karé 1000 gramov

Karé umyjeme a osušíme. Pomocou noža s dlhou úzkou čepeľou urobíme doň z každej strany otvory.

2. 

slivky sušené 100 gramov  cesnak 6 strúčikov  soľ  paprika červená mletá

Do otvorov povtláčame na husto slivky. Mäso dostatočne osolíme, potrieme paprikou a pretlačeným cesnakom.

3. 

slanina oravská

Celé mäso obalíme v plátkoch slaniny a pomocou nite slaninu k mäsu priviažeme.

4. 

Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180°C 60 až 90 minút. Mäso odokryjeme a ešte 10 minút pečieme.

5. 

Keď je slanina na vrchu chrumkavá, mäso vyberieme, odstránime nite, pokrájame a hneď servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies