svetvomne.sk

Pečené karé so slivkami

Pečené mäso s ľahkou sladkou príchuťou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové karé 1000 g

Karé umyjeme a osušíme. Pomocou noža s dlhou úzkou čepeľou urobíme doň z každej strany otvory.

2. 

slivky sušené 100 g  cesnak 6 štipiek  soľ  paprika červená mletá

Do otvorov povtláčame na husto slivky. Mäso dostatočne osolíme, potrieme paprikou a pretlačeným cesnakom.

3. 

slanina oravská

Celé mäso obalíme v plátkoch slaniny a pomocou nite slaninu k mäsu priviažeme.

4. 

Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180°C 60 až 90 minút. Mäso odokryjeme a ešte 10 minút pečieme.

5. 

Keď je slanina na vrchu chrumkavá, mäso vyberieme, odstránime nite, pokrájame a hneď servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť