svetvomne.sk

Pečené kapustové závitky

Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 50 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

ryža 200 g  soľ ½ ČL

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4. 

bravčové mleté mäso 700 g  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ¾ ČL

K vychladenej ryži pridáme mleté mäso, soľ a korenie. Dobre premiešame.

5. 

kapusta biela 2.5 kg

Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 10 listov. Listy obvaríme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista. Zvyšnú kapustu pokrájame.

6. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

7. 

Do veľkého pekáča nasypeme polovicu z nakrájanej kapusty. Poukladáme závitky.

8. 

paradajkový pretlak 500 ml  voda 500 ml  cukor kryštálový 25 g  soľ 1 ČL  rasca mletá ½ ČL

Navrch nasypeme druhú polovicu kapusty a zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou, cukrom, soľou a rascou. Pekáč uzatvoríme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-200°C asi hodinu.

9. 

syr Eidam 100 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 g  soľ ½ ČL  vajce slepačie 1 ks

Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou, soľou a vajíčkom.

10. 

Pekáč odkryjeme a na závitky nanesieme syrovú zmes. Zapečieme. Zapečenú vrstvu nakrojíme kopírovaním okrajov listov a môžeme podávať. Vhodnou prílohou je chlieb, alebo zemiaky. Kapusta je vynikajúca aj na druhý, či tretí deň, preto je dobré si ju pripraviť v takomto väčšom množstve :) Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť