RECEPTY

Pečené kapustové závitky

Pečené kapustové závitky

Plnené kapustové závitky sú vynikajúcim sýtym obedom. Zapečené pod syrovou "perinkou" vám mimoriadne zachutia.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,syr Eidam,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso700gramov
cibuľa200gramov
cukor kryštálový25gramov
kapusta hlávková biela2.5kilogramu
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¾čajovej lyžičky
olej slnečnicový50mililitrov
paradajkový pretlak500mililitrov
ryža200gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250gramov
soľ2.5čajovej lyžičky
syr Eidam100gramov
vajce slepačie1kus
voda-
voda500mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

ryža 200 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu premyjeme a pridáme k cibuli. Osolíme a osmažíme.

3. 

voda

Zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou udusíme. Necháme vychladnúť.

4. 

bravčové mleté mäso 700 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky

K vychladenej ryži pridáme mleté mäso, soľ a korenie. Dobre premiešame.

5. 

kapusta hlávková biela 2.5 kilogramu

Kapustu umyjeme, okolo hlúbovej časti nakrojíme a postupne odoberieme 10 listov. Listy obvaríme vo vriacej vode. Vyberieme, necháme vychladnúť a vykrojíme z nich časť v zhrubnutej oblasti lista. Zvyšnú kapustu pokrájame.

6. 

Do listov rovnomerne rozdelíme mäsovo-ryžovú plnku a listy zavinieme.

7. 

Do veľkého pekáča nasypeme polovicu z nakrájanej kapusty. Poukladáme závitky.

8. 

paradajkový pretlak 500 mililitrov  voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 25 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Navrch nasypeme druhú polovicu kapusty a zalejeme paradajkovým pretlakom rozmiešaným s vodou, cukrom, soľou a rascou. Pekáč uzatvoríme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180-200°C asi hodinu.

9. 

syr Eidam 100 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  vajce slepačie 1 kus

Syr nastrúhame, zmiešame so smotanou, soľou a vajíčkom.

10. 

Pekáč odkryjeme a na závitky nanesieme syrovú zmes. Zapečieme. Zapečenú vrstvu nakrojíme kopírovaním okrajov listov a môžeme podávať. Vhodnou prílohou je chlieb, alebo zemiaky. Kapusta je vynikajúca aj na druhý, či tretí deň, preto je dobré si ju pripraviť v takomto väčšom množstve :) Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies